لنزهای تماسی LED هوشمند برای درمان و پیشگیری از بیماری های چشمی
دیابت یک بیماری مزمن طولانی مدت با عوارض فراوان است و نیاز به مراقبت مادام العمر دارد. هرچه مدت طولانیتری بیمار از دیابت رنج میبرد، خطر ابتلا به رتینوپاتی (بیماری شبکیه) بیشتر میشود که میتواند به تدریج منجر به کاهش بینایی و حتی نابینایی شود.
یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور سی کوانگ هان اخیراً یک دستگاه هوشمند از نوع لنز تماسی برای جلوگیری از رتینوپاتی دیابتی و درمان آن در مراحل اولیه با تابش 120 میکرو وات نور فراسرخ/LED به شبکیه چشم ابداع کرده است. این فناوری برای لنزهای تماسی LED هوشمند، توجه زیادی را برای بیماری های مختلف چشمی به خود جلب کرده است.
رتینوپاتی دیابتی در حال حاضر با تزریقهای درمانی مکرر بسیار تهاجمی به کره چشم یا با استفاده از لیزر برای از بین بردن مویرگهای نزدیک کنارهی شبکیه تحت بیهوشی، درمان می شود. هر دو روش برای بیمار بسیار دردناک در نظر گرفته میشوند.
از طریق مطالعه با مدلهای حیوانی دیابتی، محققان تأیید کردند که رتینوپاتی دیابتی در حیواناتی که از لنزهای تماسی هوشمند به مدت 15 دقیقه و 3 بار در هفته به مدت 8 هفته استفاده میکردند، ظاهر نشد. در مقابل، حیواناتی که از لنز استفاده نکردند، شرایط رتینوپاتیک را نشان دادند. ایمنی و اثربخشی لنزها نیز با تجزیه و تحلیل بافت شناسی قرنیه و شبکیه تایید شد.
پروفسور سی اظهار داشت: «این مطالعه امکانپذیری یک دستگاه پوشیدنی از نوع لنز را برای کاربردهای نه تنها نظارت بر میزان اشباع اکسیژن، ضربان قلب و بیماریهای چشمی، بلکه برای درمان افسردگی، بیخوابی، بیماریهای عصبی و موارد دیگر نشان داده است».
نظر دهید